Perşembe, Temmuz 24, 2014
Hünkar Muhallebisi
Merhaba,
Bugün Osmanlıdan günümüze gelmiş bir lezzet ile karşınızdayım.
Hünkar muhallebisi!İftar sofralarınıza renk katacak bu hafif tatlının tarifi şöyle :
Malzemeler
*1,5 su bardağı şeker
*5 su bardağı süt
*1,5 su bardağı mısır nişastası
*1 su bardağı su
*3 adet damla sakızı
*1-2 su bardağı antep fıstığı
Tarifi
Öncelikle sütü ve şekeri bir tencereye alarak orta ateşte karıştırmaya başlayın.Bu karışıma damla sakızını ilave edin. Kaynayana dek karıştırın.
Başka bir kapta nişastayı ve suyu iyice çırparak karıştırın.Kaynayan sütlü karışıma nişastayı yavaş yavaş ekleyin. Nişastanın topaklanmaması için hızlı bir şekilde çırpın. Fıstıkları karışıma ilave edin.
Kaynayan karışımı ocaktan alın. Ilınınca istediğiniz bir büyük kaba yada küçük kaselere dökün. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine istediğiniz süslemeyi yapıp soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder